Istoric

Fundaţia de Ecologie Umană Oasis este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit existentă din anul 1994 în Târgu-Mureş. Activităţile noastre vizează un public larg, de toate vârstele. Obiectivele noastre vizează promovarea sănătăţii fizice, psihice şi sociale, respectiv iniţierea şi sprijinirea unor grupuri de sprijin şi de colaborare. Credem în principiile holistice, ecologice, în valorile umaniste şi în responsabilitatea civică. Ne străduim să contribuim la dezvoltarea comunităţii.

Dispunem de resurse umane şi de experienţă pe multe planuri. Activitatea curentă este realizează de o echipă formată din administrator, contabil, secretară, coordonatori de programe.
Punem un accent deosebit pe atragerea, formarea şi implicarea voluntarilor.

Echipa Oasis a coordonat colaborări cu organizaţii precum: „Mission Romania” „Jubilee Outreach Yorkshire” din Anglia; „Stichting Emmaus” din Olanda şi „Oasis Romerswil” din Elveţia.

Primele proiecte derulate între anii 1991-1993 în cadrul Tinerei Camere Economice au avut ca scop: promovarea asistenţei pentru persoane cu handicap, promovarea asistenţei „hospice”, înfiinţarea primei jucărioteci din România, ajutor pentru familii mari şi nevoiaşe.
În  2003 fundaţia îşi defineşte structura de sine stătătoare şi propria misiune.

În decursul anilor de activitate, Fundaţia Oasis a fost principalul partener pentru organizaţiile umanitare „Mission Romania” din Anglia (1991- până în prezent), „Jubilee Outreach Yorkshire” din Anglia (1991-2001), „Trias College”/”Friese Poort College” din Olanda (1994-2001), „Oasis Romerswill” din Elveţia (1996-1999), „Stichting Emmaus” din Olanda, distribuind ajutoare materiale şi fonduri pentru proiectele unor grupuri, ONG-uri şi instituţii din Târgu-Mureş şi judeţ, în valoare de peste 150.000 lei.

De la înfiinţare până-n ziua de azi, fundaţia a participat şi a coordonat mai multe proiecte fundamentate pe colaborare internaţională şi naţională.

Astfel, în perioada 1996-1999, am fost partenerul principal al proiectului iniţiat de „Trias College”din Dokkum şi Leeuwarden (Olanda) pregătit grupuri de manageri din Târgu-Mureş, Braşov şi Bucureşti prin participarea lor la stagii de pregătire în Olanda pe diferite teme.
Între anii 1997-1999 a fost iniţiat şi derulat programul „Centru educaţional pentru copiii rromi din Valea Rece”, program finanţat de către „Childrens Welfare Stamp”.

În perioada 1999-2001 a fost derulat programul de educaţie ecologică în şcoli primare, intitulat „Ciocârlia” în colaborare cu partenerul olandez, „Friese Poort College”, finanţat de Comitetul MATRA din Olanda.
Din 2001 Oasis derulează un program de asistenţă a vârstnicilor la domiciliu, în  parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş, Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” din Târgu-Mureş şi Universitatea Ecologică „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

Programul “Sistem integrat de servicii sociale şi medicale” s-a derulat între anii 2001-2006, timp în care acesta a avut mai mult de 100 de beneficiari. Serviciile oferite au fost: consultanţă şi sprijin în obţinerea unor drepturi şi servicii conform legii, acordarea de sprijin emoţional, ajutor în activităţi gospodăreşti, acordarea în fiecare lună a unui pachet cu alimente, monitorizarea stării de sănătate, organizarea unor activităţi de socializare în cadrul clubului vârstnicilor „Brânduşa”, club înfiinţat în martie 2004. Reuşind să câştige încrederea autorităţilor locale, Fundaţia Oasis a derulat acest program în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş şi cu alte 5 organizaţii civile. Programul a fost realizat la Oasis de trei asistenţi sociali: Alex Toth, Szabo Csilla şi Carmen Ciulea.

© 2023: OASIS | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
Hungary